Underlätta träningen med en träningsapp

Underlätta träningen med en träningsapp

Är du teknikintresserad och vill göra träningen roligare? Då kan en träningsapp vara något för dig! Det finns massor av träningsappar med olika inriktningar, olika funktioner och olika syften. Prova dig gärna fram för att hitta din favorit. Runkeeper, Lifesum och Shaperace är bara några exempel på riktigt populära träningsappar.   Apparnas olika funktioner  

Är du teknikintresserad och vill göra träningen roligare? Då kan en träningsapp vara något för dig! Det finns massor av träningsappar med olika inriktningar, olika funktioner och olika syften. Prova dig gärna fram för att hitta din favorit. Runkeeper, Lifesum och Shaperace är bara några exempel på riktigt populära träningsappar.

 

Apparnas olika funktioner

 

Med hjälp av en träningsapp kan du få förslag på övningar att göra. Du kan även sätta upp träningsmål och få hjälp med att skapa ett träningsschema. Du har även möjlighet att få hjälp med att gradvis öka svårigheten i din träningi en lagom snabb takt. Det finns appar som bestraffar dig genom att dra pengar från ditt konto när du missar en träning – samtidigt som du kan tjäna pengar om du håller dig till det träningsschema som du har lagt upp.

 

Tävla mot dina vänner

 

Det finns även appar där du kan tävla mot dina vänner och jämföra din träning med deras. Du kan hålla koll på hur mycket du har tränat och se din historik. Med träningsappar kan det bli roligare att träna, särskilt för dig som är teknikintresserad. Träningsappar är ofta sociala – du hittar lätt dina kompisar genom att ansluta apparna mot sociala medier, exempelvis Facebook. Så om du har en social och tävlingsinriktad personlighet så kommer du säkert hitta någon träningsapp som passar dig.

 

Kom ihåg att fysisk aktivitet är avgörande för att må bra. Många av oss som är teknikintresserade har stillasittande liv där vi sitter mycket framför skärmar av olika slag. För oss är det extra viktigt att tänka på att regelbundet röra på oss. Fysisk aktivitet stärker både fysiska och den mentala hälsan – vilket gör att du kommer må bra i vardagen och prestera bättre, både på hemmaplan och på jobbet.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel