Funderar du på att köpa begagnat?

Funderar du på att köpa begagnat?

Funderar du på att köpa begagnat? Om du köper en begagnad telefon, t ex en samsung galaxy s7 eller bara en samsung, på en sida som blocket eller ebay, är det upp till dig att avgöra om den okända person du ska skicka några tusenlappar till, går att lita på. Det kan vara tufft att

Funderar du på att köpa begagnat?

Om du köper en begagnad telefon, t ex en samsung galaxy s7 eller bara en samsung, på en sida som blocket eller ebay, är det upp till dig att avgöra om den okända person du ska skicka några tusenlappar till, går att lita på. Det kan vara tufft att avgöra. Även om det finns sätt att verifiera säljarens trovärdighet på, så är det onekligen en viss risk du löper. Visst kan du ha tur och göra ett kap på blocket, men du har inga garantier. Och skulle inte telefonen leva upp till vad som lovats, är det inte säkert att du får tag på en privat säljare igen. Det spelar inte så stor roll om det är en billig ipad eller surfplatta, en begagnad samsung galaxy s7 eller en använd iphone, det är säkrare att köpa det hos en etablerad återförsäljare, än på eBay eller Blocket. Det bara är så.

Vad får du utöver telefonen?

Eventuella tillbehör är inte bara en bonus, de kan även ge dig värdefull information. Har återförsäljaren originallådan, är det en ganska säker indikation på att telefonen inte är stulen. Om både låda och skärmskydd ingår, kan du vara ganska säker på att din begagnade Samsung galaxy håller standarden.

 

När du väl bestämt dig för var du ska titta efter din nya, begagnade Samsung galaxy, är det en del saker du ska vara noga med. Ta dig en rejäl titt på skärmen. Det kostar att byta ut denna, så skador på skärmen bör få dig att backa på en gång. En kosmetisk repa kanske inte är hela världen, men du vet inte om denna döljer andra problem inne i telefonen. Titta även på hörnen och se om det finns skador här. Det är inte alltid skärmen som tagit stryk och hörnskador kan även de, indikera ytterligare problem inne i telefonen.

 

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel