Diverse sätt att piffa upp sin trädgård

Diverse sätt att piffa upp sin trädgård

Trädgården är en av orsakerna att skaffa sig ett hus. Visst är det så? Att kunna njuta av sköna sommarkvällar ute är bland det bästa som finns. Många finner en sann glädje i att odla egna växter. Det finns så många och olika sätt att piffa upp sin trädgård på. Det gäller att hitta något

Trädgården är en av orsakerna att skaffa sig ett hus. Visst är det så? Att kunna njuta av sköna sommarkvällar ute är bland det bästa som finns. Många finner en sann glädje i att odla egna växter. Det finns så många och olika sätt att piffa upp sin trädgård på. Det gäller att hitta något som passar dig och familjen.

Häckväxter heijnen eller andra former av häckväxter är ett utmärkt val för det svenska klimatet. Vi dyker in på djupet om en av dem i nästa rubrik.

 

Thuja Brabant – giganten som du bör ha i åtanke

 

Thuja Brabant är ingen gigant i den bokstavliga bemärkelsen av ordet. Men den är gigantiskt bra för att det växer på ett attraktivt och tätt sätt. Dessutom passar den utmärkt Sveriges hårda klimat. Dess härdighet under vintern gör växten till ett utmärkt val för alla trädgårdsmästare.

Du får en tätt grön vägg som inte kräver mycket men belönar med sin ljusa, gulgröna färg.

På hösten får Thuja Brabant en lite bronsfärgad nyans men det är inte en stor förändring om du tänker efter. På vintern behåller den en bra färgstabilitet och gläder alla med sitt pigga utseende.

 

Rätt skötsel gör underverk

Rätt skötsel gör underverk, oavsett om det handlar om blommor, växter eller häck. Trädgården har sina behov och det är upp till dig att upprätthålla balansen när vintern och hösten kommer med sitt regn, hårda vindar och snöstormar.

Visserligen är det lättare att behålla växterna om de är anpassade till svenska klimatet. Skötseln blir betydligt smidigare också. Därför rekommenderas det att alltid anpassa sina val av växter till utomhusklimatet. Som det sades tidigare är häckväxter en fantastiskt bra lösning. Diverse buskar som tål kyla är också att rekommendera.

Välj gärna tåliga växter som inte kräver för mycket underhåll och behåller sin färg, styrka och utseende under årets alla säsonger.

 

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel