Din egen väderstation

Din egen väderstation

Alla är vi på olika vis beroende av vädret. Vissa av oss springer en runda medan andra ska ha barnen redo för skolan i rätt kläder, andra igen är nöjda bara de kommer helskinnade igenom rusningstiden. Vädret kan kasta rejält med grus i maskineriet och att känna till vädret på förhand, kan emellanåt vara hela

Alla är vi på olika vis beroende av vädret. Vissa av oss springer en runda medan andra ska ha barnen redo för skolan i rätt kläder, andra igen är nöjda bara de kommer helskinnade igenom rusningstiden. Vädret kan kasta rejält med grus i maskineriet och att känna till vädret på förhand, kan emellanåt vara hela skillnaden på en lyckad eller dålig dag.

Att ha en personlig väderstation är ett sätt att vara lite före modernatur. Du har säkert redan en väderapp på telefonen, men informationen här kan vara upp till en timme gammal och kommer från en väderstation som ofta ligger långt bort. Med en hemväderstation får du uppdaterad information om vad hon, modernatur, har för planer precis utanför din dörr. Det här är en investering som kan få stor praktisk betydelse för din vardag. Självklart kostar en väderstation något och ska den vara bra är det ett lite högre belopp man måste investera. Men med ett mindre lån från profilkredit, skulle du kunna vara din egen meteorolog innan veckan är över.

Vad ska man leta efter när man handlar

Vind- och regnstyrka är förstås det som vi tänker på i första hand, som användbar information. En väderstation i mellanklassen klarar detta med relativt stor precision. En väderstation i toppklass är det som levererar det mest korrekta upplysningarna, felmarginalen är helt enkelt mindre. Du får vad du betalar för, skulle man kunna säga

Som minimum bör en helt basal väderstation kunna rapportera temperatur och luftfuktighet, både inne och utanför hemmet samt barometertryck utomhus. En station i mellanklassen ska utöver detta, kunna mäta vindhastighet och -riktning samt regnmängden. En avancerad modell ska leverera alla ovanstående, plus andra specialiserade mätningar som UV-index, markfuktighet och vattentemperatur. Det sista kan vara bra att veta om du har en pool, men också om du har en dam med fiskar i.

redaktionen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel