Det här med att flytta

Det här med att flytta

Det är inte riktigt samma sak att flytta längre, och inte alla flyttlistor har hunnit med. De flesta listor har goda råd om flyttningen, hur du packar bäst och hur du sorterar mellan det du ska ha med och det som bara ska slängas, eller skänkas bort. Det är nog inte många människor idag som

Det är inte riktigt samma sak att flytta längre, och inte alla flyttlistor har hunnit med. De flesta listor har goda råd om flyttningen, hur du packar bäst och hur du sorterar mellan det du ska ha med och det som bara ska slängas, eller skänkas bort.

Det är nog inte många människor idag som funderar på att ”flytta telefonen” när de ska flytta. Den ligger säkert i fickan, och räkningen dras automatiskt via kortet. Men bredbandet ska flyttas om du vill ha ditt trådlösa med dig. Det finns även en risk att något går sönder under flytten, det är ganska vanligt. Vad gör du ifall det är din laptop som råkar illa ut? Självklart har du en försäkring, så du kan köpa en ny, men är du säker på att du har all data i molnet? Om inte så ta en backup på det som ligger på datorn och spara det i molnet tills efter flytten. När du ända sitter och tar back up, så passa på och scanna ev papper som du fortfarande har på papper. Garantibevis, personbevis, anställningskontrakt, nya hyreskontraktet osv. spara i molnet, så har du det.

Annat att tänka på

Har du inte bokat flyttfirma än kan det vara på sin plats att fundera på det. På www.dinflytt.se kan du jämföra olika flyttfirmor och välja den flyttfirma som passar dig bäst. Ta bilder på gamla lägenheten när du är klar med flyttstädningen, så du har bevis på hur du lämnat den. Ha kameran beredd och ta sedan bilder på nya lägenheten, innan du packar ur lådorna. Det är alltid bra att vara på säkra sidan med bildbevis.

Har du hund är den förstås passad på annan adress under flytten, och det samma gäller katter och andra små husdjur. Låt dem slippa stressen och bara ha kul på annan ort.

Redaktion
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel